Tekst: Jan Inge Aarreberg

Hvis gjelden blir mindre, blir hverdagen bedre

 Dette gjør det lettere å betale ned gjelden.

Slik får du hjelp

Jan Inge Aarreberg og kollegene i Balansebank har alltid som mål å hjelpe kundene ut av gjeldsknipen og veilede dem mot en bedre økonomisk hverdag.

– De kundene vi har mulighet til å refinansiere for, vil få en bedre hverdag i form av lavere rente og bedre oversikt over økonomien. I stedet for mange småkrav mottar man én regning, som gjør det lettere å få nedbetalt gjelden, utdyper Aarreberg.

Refinansiert gjeld
Har du mer gjeld enn du klarer å bære, er det naturlig nok vanskelig å kutte ned på det generelle forbruket for å kunne nedbetale skyld. På den andre siden er det mulig å avse penger til nedbetaling uten at forbruket må begrenses til det uoverkommelige, mener han.

– Det handler om prioritering. Ja, man må prioritere nedbetaling av gjelden for å få hodet over vannet igjen. Har man store forbrukslån vil man nødvendigvis måtte redusere forbruket sitt. Her finnes det flere alternative løsninger, sier Aarreberg og forklarer videre:

– Har man bolig med en høyere verdi enn man har i gjeld, finnes det gode muligheter for å få refinansiert all gjelden. Med reduserte rentekostnader vil man kunne bruke mer penger på nedbetaling av gjeld.

Det er også muligheter for å ta en telefon til kreditorene man skylder penger for å fortelle om sitt økonomiske problem.

– Hør om de har mulighet til å redusere renter og inngå en betalingsavtale. Det er viktig å holde en god dialog med kreditorene.

Alt vil være tøft i begynnelsen, men etter hvert som man betaler på gjelden sin, vil den økonomiske hverdagen vil bli bedre, sier Aarreberg.

Jan Inge Aarreberg

Autorisert finansrådgiver
Send e-post