Tekst: Jan Inge Aarreberg

Prøv dette istedenfor forbrukslån

Hva gjør du når du ikke har råd til husleien og kredittkortet skriker etter å bli nedbetalt? –Hold deg unna forbrukslån, er rådet vårt.

Mange kjenner seg kanskje igjen; Forbrukslånet var en kjapp og bekvem nødløsning, men så tok rentene overhånd. I dette innslaget fortalte NRK Dagsrevyen at nordmenn sitter med en gjeld på hele 86 milliarder kroner i rene forbrukslån. Men oppdaterte tall fra juni 2019 viser at tallet nå har passert 119 milliarder.

Se hele NRK innslaget her

Som følge av økningen i dyre og lett tilgjengelige gjeldsfeller opplever stadig flere å møte stengte dører når de søker hjelp hos de ordinære bankene.

– En uheldig og svært unødvendig utvikling. Dagsrevyen avslører et voksende problem, men med fornuftige løsninger kan folk komme i økonomisk balanse igjen, sier Aarreberg.

– Det siste en person som tar opp dyre lån for å kunne håndtere hverdag og gjeld har behov for, er mer gjeld. Men hvem skal man spørre om hjelp når regningene hoper seg opp og banken sier nei? Det gikk opp for oss at altfor mange som ikke får endene til å møtes, har manglet et reelt alternativ til forbrukslån. Derfor startet vi opp Balansebank, forklarer Aarreberg.

Balansebank er levert av Sandnes Sparebank, og er en tjeneste for alle som ikke kvalifiserer til lån i ordinære banker. Dersom du har sikkerhet i egen bolig, tar Balansebank seg av gjelden din i ett samlet lån, og legger opp en plan for å friskmelde økonomien din basert på personlig oppfølging og økonomisk veiledning. Målet er å få økonomien i sunn balanse igjen, slik at du på sikt skal komme deg tilbake i en vanlig bank.

– Vi er ikke en bank for folk som er på jakt etter et «quick fix» ut av en knipe, men for dem som ønsker å jobbe langsiktig og målrettet med å ta seg ut av et økonomisk uføre de ikke makter å håndtere på egenhånd, sier Aarreberg.

– Mitt råd er å ta kontakt med oss, før man velger å gå for midlertidige løsninger som tar deg ut av uføret på en kortsiktig og lite gunstig måte, avslutter han.

Jan Inge Aarreberg

Autorisert finansrådgiver
Send e-post